top of page
Ukelele 19 - 20.JPG

NÚMERO II
DECEMBRE 2022

Les músiques i els músics de l'INS Lluís Companys de Ripollet

RECOMANACIONS MUSICALS

HAPPY NOW (KYGO)

Aleix López Gómez (3B)

60827b37521d4faffd50ef8b13e8c2a1_edited.jpg

SONS OF AGUIRRE & SCILA

Alicia López Costa (3C)

ab6761610000e5eb8c7398f98764170100063cc8_edited.jpg

TAYLOR SWIFT (1989)

Fatima Arzoo (3rD)

41LRlD6PfDL._SX466_.jpg
Article1
HAPPY NOW (KYGO)

Aleix López Gómez (3B)

alex wix_edited.jpg

En aquest article us parlaré de Kygo. Aquest artista va néixer l'11 de setembre de 1991 a Noruega.

La seva música és electrònica, això vol dir que està feta amb ordinador, taula de mescles, sintetitzador i DJ. La cançó més coneguda d'aquest artista, amb la qual va saltar a la fama, es diu “Firestone”. La va publicar el 9 de març de l’any 2015.

D’altra banda, “Happy now” és la cançó que Kygo va llençar al 2018 amb Sandro Cavazza. Té una melodia molt bonica de sintetitzador i un ritme molt enganxós. Comença amb un solo de guitarra molt tranquilitzador.

Recomano aquest artista a la gent a qui li agradi la música electrònica de DJ perquè, per a mi, és un dels millors productors musicals de tots els temps.

A continuació et deixo un enllaç perquè puguis escoltar la cançó protagonista d’aquest article.

Article 2
SONS OF AGUIRRE & SCILA

Alicia López Costa (3C)

En aquest article parlaré de Sons of Aguirre & Scila; són dos grups que es van unir l’any 2015. El primer grup, Sons of Aguirre, pujava vídeos al canal de “massa” però porta inactiu un any. L’altre grup, Scila, porta inactiu dos anys. Els integrants actuals procedents de Sons of Aguirre són Víctor (Masa o Mcendesa) i David (WillyLET). I són originals de Scila els components Rubén Zarza, Edu Guerrero, Edgar Muelas i Rubén Tooth. Molts cops aquests músics fan col·laboracions amb Diego Varea, però aquest no es considera part del grup.La cançó més coneguda de Sons of Aguirre & Scila  és “Cristales rotos” que es va llençar el 4 de maig de 2018.  Aquesta i altres tres cançons més són les úniques cançons d'aquest grup més acústiques i lentes, ja que ells es caracteritzen per fer rap/polític (especialitat de Sons of Aguirre) i metall (especialitat de Scila), que es caracteritza perquè els BPM són en general molt alts i, en aquest grup almenys, sempre hi ha moments en la cançó fent guturals. 

ab6761610000e5eb8c7398f98764170100063cc8.jfif

He triat aquest grup perquè és un dels únics grups dels quals escolto totes les seves cançons i perquè és un dels grups que em va ensenyar el meu pare i amb què gaudeixo molt anant a concerts amb ell.A continuació us comento algunes de les meves cançons preferides.Privilegiados té aproximadament 116 BPM i parla dels privilegis de tot tipus entre persones, ja siguin econòmics, de poder o de drets. Això ho veiem en la frase “no hay ricos ni pobres, todo eso era antes, ahora hay multimillonarios y muertos de hambre, hombre”.Velociraptor vegano té aproximadament 106 BPM i ens mostra, al videoclip, què passaria si els animals dominessin el món i ens tractessin com nosaltres a ells, i la lletra parla de com maltracten “Joserra” per no voler menjar humans i per donar discursos com: “demostremos que no somos como ellos, ya que siguen siendo vidas aunque vengan envasadas” “¿Qué hay del dolor? ¿qué hay de la empatía?” “me vienen con discursos siempre de la clase obrera” “¿quién eres tú para ponerle precio a un cuerpo?” “Habéis cambiado el mundo pero no el sistema” o “no hacen esto por la igualdad sino por ansias de venganza”.Valley of the fallen té 150 BPM i parla sobre la Vall dels Caiguts, sobre com han enterrat en aquell lloc un dictador i sobre com hi ha encara molts cossos que no s’han trobat, dient “hay quien sigue enterrado aún en caminos de piedra y arena, una brecha en la fosa común de ropajes huesos y cadenas, por el abuelo que nunca encontré, la memoria que le corresponde, que luchó hasta dejarse la piel, como tantas personas sin nombre”.Com hem vist, aquest grup es dedica a fer rap polític sobre diferents temes; per tant, jo recomano anar a les descripcions dels seus vídeos, en la qual posa la lletra de les seves cançons, analitzar-les i reflexionar-hi, ja que parlen de temes molt interessants i ho fan amb un munt d’estils diferents. Així doncs, és impossible que no t’agradin :)

Artice 3
TAYLOR SWIFT (1989)

Fatima Arzoo (3rD)

41LRlD6PfDL._SX466_.jpg

Avui parlarem de Taylor Swift, una cantant solista. Va néixer als Estats Units el 1989. El seu àlbum més famós és, precisament, ''1989'', el qual conté la majoria de les meves cançons preferides, com ara “Blank Space” i “Shake it off”. És una artista que aconsegueix connectar amb els seus oients. En les seves lletres ens parla de situacions que ha viscut ella en primera persona, situacions amb les quals molts podem sentir-nos identificats.La meva cançó preferida és “Blank Space”. Heus aquí unes frases de la seva lletra:“Got a long list of ex-loversThey'll tell you I'm insane”La cançó parla dels seus ex-xicots: explica com van acabar les relacions i com els nois van pensar que ella era una boja. La cançó acaba dient que els nois no saben apreciar les seves qualitats i que només es fixen en les coses dolentes.Taylor Swift és una artista que ens anima a equivocar-nos i aprendre dels errors,  per això us animo a tots a escoltar-la i a gaudir de la seva música.

L'ARTICLE DEL MES

MOLTES MÚSIQUES, MOLTS LLENGUATGES

(Aula Acollida)

Spotify_logo_with_text.svg.png
Illustrated Musical Instruments_edited.j

Us agrada la música, oi? La música és una forma d’expressió molt important de l’ésser humà. Molts autors sostenen que som, de forma innata, criatures musicals. En la música, els sons i els silencis es vinculen amb les emocions i les pràctiques. Aquesta relació de música, emoció i pràctiques, dona lloc a la creació de diferents paisatges sonors, que constitueixen un element important identitari d'una societat i són un aspecte no pas menor de la identitat nacional o cultural d'un grup humà

TASTET LITERARI

Per Jesús- Àngel Velasco (Departament de Català)

L’ORDRE DELS FACTORS (PERE CALDERS)

Va tocar-li un entrevistador d’aquells que es volen lluir amb preguntes impertinents. L’invitat al programa era un prohom il·lustre i el locutor va preguntar-li de sobte:
—Vós seríeu capaç de donar la vida per una idea?
L’entrevistat s’obrí de cor i, tot oferint el perfil afavoridor a la càmera, respongué:
—No. M’estimaria més de trobar una idea que em salvés la vida."

Image by Júnior Ferreira
ILC 2A 2020/2021 Sweather Weather (The Neighbourhood)
02:49
ILC 2C 2020/2021 Play With Fire (Sam Tinnesz)
02:07
Pimpam Vantocant 2020/2021 (Primera Edició)
02:24
Pimpam Vantoncant  2021/2022 (segona edició)
03:06
ILC 2A 2021/2022 - Happier (Ed Sheeran)
02:54
bottom of page