Baix_edited.jpg

NÚMERO I - FEBRER 2022

Les músiques i els músics de l'INS Lluís Companys de Ripollet

 

RECOMANACIONS MUSICALS

 
olivia-rodrigo-responde-a-haters_2_crop1620413871495.jpg_172596871.jpg

SOUR (OLIVIA RODRIGO)

Per Lucía Cote (2C)

Et trobes una mica baixa d'ànims i vols escoltar música? Aquest àlbum et vindrà genial! SOUR conté onze cançons d’Olivia Rodrigo, una cantant bastant reconeguda en aquest 2021 que hem passat. El més segur és que hagis sentit parlar d'ella, o de qualsevol cançó seva, a través de qualsevol xarxa social, com ara Instagram, YouTube o TikTok.


Pots escoltar aquest àlbum en qualsevol moment del dia: quan vagis pel carrer, als matins o bé mentre et dutxes, amb cançons que t’apugen l'ànim fins a fer-te creure que ets a un concert. Fins i tot et pot ajudar a centrar-te quan estiguis tota sola o fent deures. No et pots perdre aquest àlbum: de segur que t'encantarà!


A continuació et deixo alguns enllaços a diverses plataformes per escoltar SOUR. No esperis més per començar a escoltar l’àlbum!

Pots escoltar-lo aquí

Sofia-Gabanna-Mosssaic-Magazine-ASS-Session.jpg

ESFORÇ I RESULTAT

Per Marta Soler (Departament Orientació)

Avui us vull presentar la cançó Mi lucha de la rapera Sofia Gabanna. Sofia va néixer a Argentina i el 2003 va emigrar amb la seva família a Espanya, actualment viu a Barcelona. Durant la infància va assistir a classes de ball, i a partir dels 12 anys va començar a escriure les seves primeres cançons: «escribía sobre la vida, sobre la pobreza, mucha poesía también. Después empecé a ver que existían las instrumentales, música vacía donde vos podías meter letras, y me gustó mucho. Empecé a escribir sobre bases, y tengo un cajón guardado con canciones que nunca salieron a la luz, però me sirvieron para evolucionar y construir mi lírica».

 

TASTET LITERARI

Per Jesús- Àngel Velasco (Departament de Català)

L'HORA EN PUNT (PERE CALDERS)

La Mort es va presentar quan no se l’esperava, i ell li va dir que no li havia donat hora.

—És que l’hora la dono jo —va respondre-li la Mort.

—No sempre, no sempre… —va replicar ell—. Ara, per exemple, tinc l’agenda plena i a vós, per esperar un dia, no us passa res. Però a mi sí. Telefoneu-me dimarts que ve, a dos quarts de cinc, i quedarem per una data.

—Això és irregular, no puc fer-ho. Va contra els reglaments —digué la gran senyora.

—Apa, bah! —es va defensar ell, tot empenyent-la suaument cap a la porta—. Amb la feinada que teniu no em direu pas que depeneu d’un difunt puntual. En canvi, jo tinc compromisos inajornables.

I la Mort se’n va anar amb la calavera entre les cames, sense saber-se’n avenir. No li havia passat mai.

Pere Calders, De teves a meves (Barcelona: Laia, 1984) (adaptació)

RELAT_edited_edited_edited.jpg